Skip to content

Room 4 Kidz Blogg www.room4kidz.se

GÖR PLATS FÖR BARNEN!

Ok – har du tre ägg hemma? Gör lite muffins!

  • 1 skål till smör och mjölk (100g/1dl)
  • 1 skål till ägg, socker och vanilj (3st, 2,5dl, 1,5tsk)
  • 1 skål till mjöl, bakpulver och kryddor (3,5dl, 2tsk, ingefära/kanel/kardemumma är gott)
  1. Sätt smörskålen i mikron högsta i 30sek (jet?) och rör om med en slickepott. In igen tills det löst sig.
  2. Vispa äggskålen tills sockret inte känns – eller tja, så länge du orkar. Smakar gott vilket som!
  3. Blanda ihop mjölskålen med en sked eller skaka runt det, beroende på hur mjöligt kök du vill ha och vilka som hjälper till …
  4. Häll mjölksmöret i äggsockret. Häll mjölet på smeten (eller åt andra hållet om du råkat få en större skål med mjöl i! Som jag just råkade göra … funkade det också.)
  5. Pytsa upp i självstående muffinsformar (ett måste om du inte har en muffinsform och vanliga bakformar!) på en plåt och sätt in i ugnen
  6. Nästan 15 min i ugnen – färdigt! Allt som allt tar det här ca 25-30 minuter.

Nästa steg är att dekorera – barnens favorit! Ta florsocker ett par dl, blanda med några droppar vatten (och ett par droppar karamellfärg om ni har det hemma) och smeta ut på muffisarna. Häll på lite strössel, kulor, mandel eller vad ni har!

Superfina muffins på en halvtimme som håller i ett par dagar – sen är de slut!

 

Och så lite finlir – vill du ha toppiga muffins så vänta ca 15 min innan du sätter in plåten i ugnen!

Vill du ha lite maräng på så rör ihop 6 äggvitor, 8,5dl socker, citronsaft och 2tsk vanilj i en bunke med en sked (!). Häll i marängen i en påse, klipp av ena hörnet och spritsa ut (gör ett stort hål så går det fortare). Sätt in i kylen.

Vill du ha snygg choklad på, så smält blockchoklad i vattenbad (en skål i en kastrull med vatten, låt inte vattnet komma på chokladen bara!) med lite matolja (nästan 1msk/100g) och doppa de stelnade topparna i chokladen!

Det är recept från Leilas ”A piece of cake
Ära den som äras bör!

Annonser

Taggar:,

%d bloggare gillar detta: