Skip to content

Room 4 Kidz Blogg www.room4kidz.se

GÖR PLATS FÖR BARNEN!

Hur mycket måste man ha hemma för att börja pyssla? Det räckte tydligen med gem enligt Bolibompa och nu har hela familjen försetts med snygga (?) gem-halsband.

Annars är Philofix ett ypperligt program, och Bolibompa en supersite för uppslag att göra. Och bästa av allt – man behöver inte ens titta själv, utan ungarna kommer och säger till en vad man ska göra! Inga beslut, gå med strömmen bara!

Hello Kitty Pysselbok
Pyssla tillsammans, Aflons pysselbok, Pyssla med Findus, Knorren pysselbok, Hello Kitty pysselböcker

Det pysselböcker och pysselböcker. Jag fann att Barnens Bokklubb säljer bägge. Då är jag mest intresserad av pysselböcker som berättar om saker man kan pyssla hemma med, inte hur många klistermärken man kan få plats på 12 sidor. Fast de är ju bra som middagen-är-snart-klar-underhållning.

Så sökte jag även på nätet och fann en tokbra sida med småpyssel som även passar den mest ohändige; Skapligt Enkelt! Skapat av en som jobbar på förskola – därav alla uppslag kanske!? En maraccas – så enkelt, omedelbart lekbart och relativt sparbart. Från hennes blog, Skapligt Enkelt heter den också för enkelhetens skull!

Annars är ett rätt enkelt pyssel att baka en kaka. Går snabbt och fixar mellanmålet samtidigt. Jag kan rekommendera Ormkakor (du hittar dem i kokboken under ett inte så lika roligt namn, kolakakor). Man rullar ut degen till en orm på plåten, därav namnet. (Bunkarna från Åhlens, alla 3 för 39 … inte så dumt)

1-2-3 Recept: Rör ihop 100g smör med 1dl socker. Häll på 1msk vaniljsocker, 1msk sirap, 2,5dl mjöl och 1tsk bakpulver och gör till deg. Rulla ut och grädda i 10min i 175grader. Skär ormarna tvärs till långa kakor. Allt som allt går det på ca 20 minuter. Att äta dem tar väl lite mindre än 10.

bild från Glada Grodan

Annonser

Taggar:, ,

%d bloggare gillar detta: