Skip to content

Room 4 Kidz Blogg www.room4kidz.se

GÖR PLATS FÖR BARNEN!

Anonym på nätet – eller inte, det är frågan. Det finns möjligheter att surfa inkognito i de flesta webbläsare men jag kan hålla med artikelförfattaren på DN;

”Privat surfning skyddar oss mot ofrivillig kartläggning.
Men spåren vi lämnar kan också ha sina fördelar.”

Tanken med att spåra det man gör att man inte behöver få reklam för det som man inte tittar på. Smart, på ett vis. Lite frågor och svar här från en chatt på DN (länk).

I filmen Eagle Eye som visades på Kanal5 i lördags, togs förstås internettandet till nya höjder. Försvarsmakten hade skapat en dator för att analysera terrorhot, och den blev förstås en AI (självständigt tänkande robot). Rätt intressant ändå att se hur allt hänger ihop – eller kan hänga ihop, för riktigt där är vi väl inte än … eller?

Men filmen kan jag rekommendera – om man gillar lite scifi och action.

Och så har vi birthday.se – en site där alla listas på en gata med hur många år de fyller – men också att de bor där, vilka mellannamn de har, och efternamn så det är mycket lätt att via t ex hitta.se få tag i ett telefonnummer! Så här säger upplysning.se som administrerar birthday.se:

Går det att få sin personliga information bortplockad från Upplysning.se?

Tyvärr har vi inte möjlighet att plocka bort, ändra eller lägga till information. Den informationen som visas är offentlig och kommer från olika myndigheters offentliga register. Informationen uppdateras med automatik mot dessa myndighetsregister och kan ej förändras. Med offentliga uppgifter menas att vem som helst kan höra av sig till respektive myndighet och få ut samma information där”

Nu är denna blogg publik, jag har ett publikt företag (annars skulle jag inte kunna sälja något)! Men samtidigt har jag lite svårt för att all personlig information är så tillgänglig! Men tjänsten är ju rätt användbar också – för vad gör man när ens mobil krashar och dess 500+ telefonnummer med den försvinner?! Jo, letar på birthday.se …

(mobiltelefon från isabelles.nu)

Annonser

Taggar:, ,

%d bloggare gillar detta: