Skip to content

Room 4 Kidz Blogg www.room4kidz.se

GÖR PLATS FÖR BARNEN!

Det var länge sedan jag hade ”förkylningssmaken”, ni vet – den man hade när man var liten! Kan ha att göra med att jag växte upp och att jag nu har småbarn, så förkylningar med ”förkylningssmaken” är tillbaka. Men det finns flera olika förkylningar; den med hosta 2 veckor, den med ont i halsen, den med rinnade näsa, den med gult snor fast i näsan …

Vårdguiden rekommenderar vatten och vila. Vila? Hinner man det i en småbarnsfamilj? Det är ju alltid någon som är frisk och på humör för … ja, lite bus och kul!

från Vårdguiden:

”En vuxen person får i genomsnitt en till två förkylningar per år.”

”Förkylningen brukar klinga av efter några dagar upp till ett par veckor.”

… och sen är man på’t igen, som man säger … en liten uträkning: 2veckor x 2 gånger per år = 4 veckor, 4 i ett hushåll = 16 veckor förkylning och då täcker man väl in i princip från november till mars? Japp, det stämmer!

Så heter tydligen förkylningsviruset ”Rhinovirus” vilket osökt påminner om Rhino på engelska och visst känns det som man blivit stångad av en noshörning när man själv är däckad, har två gulliga glada pigga soliga låtande ungar kl 5:35 en morgon. Ughhh – men det blir bättre. Snart är det midsommar!

Tills dess rekommenderar doktorn.se följande (länk) men avslutar också med följande

”Förkylningen – en del av våra liv. Med över 400 förkylningsvirus är det inte så konstigt att förkylningar har blivit en del av våra liv och vår vardag.”

Du gör ingen en tjänst genom att tvinga dig till interaktion med andra människor när du känner dig förkyld – snarare tvärtom.

Tänk på den!

Annonser

Taggar:

%d bloggare gillar detta: