Skip to content

Room 4 Kidz Blogg www.room4kidz.se

GÖR PLATS FÖR BARNEN!

En artikel i SvD måndag 13e juni var rätt läsvärd (länk). Här är en del som jag tycker samlar essensen …

Å ena sidan ska vi ha de mest kunskapsrika jobben i världen. Å andra sidan har skolresultaten blivit sämre från år till år och många rasar mot den skolminister som försöker göra något åt saken.

Å ena sidan är skickliga lärare viktigare än något annat för resultaten i skolan. Å andra sidan betalar kommunerna bra och dåliga lärare lika mycket.
Och lika dåligt.

Och så har vi det här roliga inlägget (en video från YouTube)

Givetvis kan en lång utbildning inte alltid resultera i en hög lön, det är ju lite upp till personen också. Men det som PJ Anders Linder uppmärksammar är att det ” dröjer det ända till 39 års ålder innan en genomsnittlig akademiker har kommit ikapp en jämförbar jämnårig som avstått från högre utbildning och börjat arbeta direkt efter gymnasiet”

 

För lärare var det än värre – för där kommer man aldrig ikapp (enligt Thomas Ljunglöf, Saco akademikerfacket,  ur skriften ”Lönsamma studier – livslönerapport 2011”). Ska det vara ett kall att vara lärare? Eller det kanske det redan är? Om du kommer ihåg dina lärare, hur var den bästa? Oftast rätt strikt om jag får rota i minnet.

Sedan har vi betyg och examen i skolan – ett hett ämne! På Helena von Schantz blogg (länk) pågår en debatt om betyg och skolsystem. Det tar en stund att läsa och sätta sig in i för en ”outbildad” i ämnet!

Men man bryr sig – mina barn ska också bli stora en gång. Ett litet tips är att titta längst ner till vänster på hennes blogg finns en lista med ännu fler som tycker till i ämnet – fritt fram att blogg-surfa med andra ord!

Taggar:, ,

%d bloggare gillar detta: